porslinet.nu
Nätbutiken med antikt och halvgammalt
________________________________________________________________________________________________
Allmän information
 
Porslinet.nu är beläget på Gärdet i Stockholm, men varor till försäljning finns bara på nätet. Hämtning kan däremot för det mesta ändå ordnas efter överenskommelse.
En del föremål säljs även på Tradera under alias porslinetnu. Samma föremål bjuds aldrig ut till försäljning på porslinet.nu och Tradera samtidigt utan en länkning från hemsidan. Om liknande föremål säljs på båda sajterna, rör det sig om olika objekt som är lika varandra.
Porslinet.nu finns även på Facebook. "Gilla" sidan, så kan du få information om vad som uppdateras i butiken, och även diskutera med andra!
 
Skickbedömning
 
Helhetsintrycket bedöms enligt en femgradig gradering från 1 till 5, där klassificeringen är enligt följande:
1=bruksskick
2=bra bruksskick
3=fint skick
4=mkt fint skick
5=nyskick
Skador i form av krackelering, nagg eller fläckar anges alltid i beskrivningen. Om ingenting angetts finns inte dessa skador. Bedömningskriterierna är hårda och porslinet.nu tillhandahåller inga varor som enl. vår bedömning är i alltför dåligt skick. Redan vid betyg 1 är en vara således i användbart skick. Innan köp går det förstås bra att ställa frågor om föremålen! Gå till "Kontakt/Beställ", och klicka på "Beställ här!" för att mejla din fråga. Mejladressen är postmasterporslinet.nu .
UPP
Köpvillkor
 
Hos porslinet.nu har du alltid 14 dagars full returrätt om du skulle ångra ditt köp, porslinet.nu ersätter dock inte utlägg för returfrakt. Varan ska återsändas i samma eller motsvarande förpackning som den mottogs i.
Betalning ska göras inom 14 dagar. Om betalning ej inkommit inom 14 dagar kan
porslinet.nu på nytt lägga ut varan till försäljning. Påminnelseavgift utgår ej.
För att handla, gå till "Kontakt/Beställ" för att skicka ett mejl, eller skriv till postmasterporslinet.nu.
Var noga med att fylla i namn och adress korrekt, samt ange artikelnummer och antal för varje vara. Om inget antal angivits, skickas en vara av valt objekt. Artikelnumret hittar du till höger om namnet under varans bild, förkortat "Art.nr". Vi svarar inom två dagar med uppgifter om fraktkostnad och inbetalningsuppgifter. Efter inkommen betalning, förutsatt att fullständiga adressuppgifter uppgetts, skickas varan normalt inom sju arbetsdagar.
Förutom fraktkostnad tillkommer inga andra avgifter. VMB tillämpas (vinstmarginalbeskattning).
UPP

Fraktkostnad
 
Paket skickas med Postnord eller med Schenker vid större försändelse, förutsatt att det finns ett ombud på orten där du bor. Här kan du söka efter Schenker-ombud.
Fraktkostnader utgår enl. Postnords prislista inom Sverige:
Brev (B-post): Skrymmande brev (L+B+H=max 90 cm): Postpaket:
500 g - 54:- 1000 g - 63:- 3 kg - fr. 122:-
1000 g - 72:- 2000 g - 95:- 5 kg - 167:-
2000 g - 90:-   10 kg - 199:-
 
Förutom fraktkostnad tillkommer inga andra avgifter. VMB tillämpas (vinstmarginalbeskattning).
     
     
 
UPP
KÖPVILLKOR FRAKTKOSTNAD